İmplant ve Çene Cerrahisi
İmplant ve Çene Cerrahisi
Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Nedir?
Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi, bütün yaş aralığındaki bireylerin ağız, diş ve çene bölgelerindeki sert ve yumuşak dokuların hastalıkları, yaralanmaları ve bozukluklarının düzeltilmesi için gerekli tanı ve tedavi yöntemlerini uygulayan Anabilim Dalı’dır. EvDiş’te ağız, diş ve çene
cerrahisi alanında yapılacak olan işlemin türüne ve hastanın durumuna göre yapılması planlanan işlemler tercihe göre lokal anestezi, genel anestezi ve bilinçli sedasyon altında yapılmaktadır.
Gömülü Dişler Nedir?
20 yaş dişleri olarak da bilinen 8 numaralı dişler toplumda oldukça yüksek oranda gömülü kalma potansiyellerine sahiptirler. Özellikle alt çenelerde yer darlığına bağlı olarak sağlıklı süremeye yer bulamayan bu dişler dönemsel olarak ciddi sıkıntılar meydana getirebilmektedir. Özellikle zaman içinde gıdaların daha yumuşak hale gelmesi ile çiğneme alanı daralmış ve 20 yaş dişlerine ihtiyaç duyulmamaya başlanmıştır. Çiğneme fonksiyonuna katkıda bulunmadığı ve zamanla sürmek için yer bulamadığından son dönemlerde gömülü
kalma oranı oldukça artmıştır. Yer darlığına bağlı olarak süremeyen dişler öndeki dişleri sıkıştırarak enfeksiyonlar, çene kistleri, ağrı ve ciddi apselere yol açabilmektedir.
İmplant Tedavisi Nedir?
İmplant, çene kemiğine yerleştirilen ve protezlere destek için yapılan yapay diş kökleridir.Eksik dişlerin yerine yapılan, uzun ömürlü ve yaşam boyu kullanılabilecek bu yapay köklerin üzerine yapılan sabit ya da hareketli protezler hastanın çiğneme fonksiyonunu ve estetiğini yerine getirir. İmplant tedavisinin nasıl yapılacağı implantın tipine ve çene kemiğine bağlı olarak değişir. İmplantların en büyük faydası, yeni yapılacak dişleriniz açısından iyi bir destek sunmasıdır.
Zygoma İmplant (Elmacık Kemiği İmplantı) Nedir?
Zygoma İmplant uygulaması, üst çenedeki kemik yapısının büyük bir bölümünü yitiren hastalar için geliştirilmiştir. Üst çene kemiğine implant yerleştirecek düzeyde kemik bulunmadığında, uzun implantlar kullanılmakta ve elmacık kemiğinden destek alınmaktadır.Üst çene dişlerini sabitlemek için elmacık kemikleri yeterli güce ve sağlamlığa sahiptir.
Ramus Grefti (Kemik Nakli) Nedir?
Ramus Grefti, diğer adıyla çene kemik nakli uygulaması, kemik kaybı ve yetersizliğinin greftleme yöntemi ile telafi edilmesidir.
Kist Operasyonu Nedir?
Ağız içinde herhangi bir yerde odontojenik (diş kaynaklı) kistler oluşur. Ağrı veya şişliğe sebep olarak hasta tarafından farkedilir veya hiç fark edilmeden oldukça büyük boyutlara ulaşabilir. Çene kistinin bulunduğu bölgeye ve büyüklüğüne göre tedavi yöntemleri farklılıklar gösterse
de ağız ve diş cerrahları tarafından alınmaları gerekir. Kist Operasyonu, diş yaralanmaları ve travmalara bağlı olarak oluşan diş kistleri ve diş kaynaklı olabileceği gibi farklı bir embriyolojik kökenden de kaynaklanabilen çene kistlerinin tedavisinde kullanılan bir yöntemdir.
Çene Kemiği Ameliyatı Nedir?
Çene Kemiği Ameliyatı, çenenin doğuştan ya da sonradan oluşan deformitelerin düzeltilmesi için yapılan ameliyatlardır.
Sinüs Lifting (Yükseltme) Nedir?
Sinüs Yükseltme Cerrahisi, acil dental implant tedavisi çene kemiği zayıf durumu nedeniyle dişlerin değiştirilmesi için uygun bir seçenek değildir. Sadece zayıf üst çenesi olan insanlar için uygun olabilir. Sinüs dikleştirme ameliyatı olması gibi dental implantlar gibi daha tedaviler için çene kemiğine hazırlamak için yardımcı olur. Özellikle hastaların diş prosedürleri rezorpsiyonu sonucu oluşan kemik kaybı geri grefti sinüs lift ve kemik yoluyla üst çene kemiğine kadar uzun süreler devamsızlık olmuştur. Sinüs kaldırma kemik augmentasyonu hastaların diş işlevini artırarak ve gülümseme estetik iyileştirilmesi, diş protezleri için bir şans verir.
Botoks (Botulunium Toksini) Nedir?
Botoks (Botulunium Toksini), botoks işleminin Botulunium Toksini ile gerçekleştirilmesi işlemidir. Bir tür bakteri tarafından üretilen Botulunium Toksini, uygulama yapılan kasın aktivitesinde geçici paralizi oluşturarak hastanın rahat etmesini sağlar.
20 Yaş Dişleri (Sinirle İlişkili) Nedir?
ODONTOMA (Ağız İçi Tümör) Nedir?
Çeşitli nedenlerle derinin altında kalan ve sinire yakın olan dişlerin cerrahi müdahale ile alınması ya da görünürde olan hasar görmüş ve tedavi edilemeyecek 20 yaş dişlerinin çıkarılması işlemidir.
Rezeksiyon (Kök Ucu İltihabı Alma) Nedir?
Rezeksiyon (Kök Ucu İltihabı Alma), kanal tedavisi zamanında yapılmayan diş çürüklerinin belirli bir aşamadan sonra çene kemiğine yayılarak oluşturduğu kistlerin, diş kökü hizasından bir pencere açılarak cerrahi olarak temizlenmesidir.
EPULIS Nedir?
EPULIS tedavisi, oral mukozanın kronik tahrişi sonucunda oluşan ve spesifik özellikleri bulunmayan lezyonların, tahrişin ortadan kaldırılarak vücuttan çıkarılması işlemidir.
ODONTOMA (Ağız İçi Tümör) Nedir?
Odontoma tedavisi; dişin içindeki mine, dentin ve sement gibi dokuların eskimesine sebep olan odontoma tümörünün tedavisidir.